Lakiranje auta
4 posters
Stranica 1 / 1.
Lakiranje auta
E pa evo auto je kod limara, budući da financijska situacija dopušta profesionalno ravnanje lima, na žalost, ne dopušta lakiranje, a budući da imam sve što mislim da mi treba (kompressor, pištolj za lakiranje, original lak, temeljni lako nabavim, one krep trake koliko duša poželi) molio bih vas da mi objasnite kako da polakiram svoje prometalo. Negdje sam čitao da ljudi nasprejaju temeljnu, pa je bruse, pa opet temeljnu, pa opet malo pobruse pa lak pa bruse, pa opet lak i tako dalje... uglavnom dajte neke smjernice za početnika. riječ je samo o prednjem veznom limu, tako da se crte između lakova neće viditi... hvala unaprijed...
BISer- Aktivni Član
- Broj komentara : 639
Registration date : 19.02.2009
Re: Lakiranje auta
Kolega molio bih odite u temu Tečaj Početna škola naćićete moj rad Lakiranje ,postupite tako kako sam opisao i nema greške ,dodatne informacije izvolite pitati ,sretan vam rad.
Gost- Gost
Na žalost taj podforum ne vidim na početnoj stranici....
BISer- Aktivni Član
Moj ti ja savjet bez uvrede da to ne radiš sam ako nemaš iskustva. Lakiranje je zanat koji se ući 3 godine i treba još puno vremena da postaneš dobar u tome. Mislim bilo bi šteta da to loše napraviš pa da auto izgleda nikako... Mali popravci nisu problem čak i sa sprejom ali komplet auto.... Ako već imaš volje bilo bi dobro da uhvatiš nekakvog iskusnog lakilera da te uputi i prati tvoj rad. Priprema je najkompliciranija a kad ga dobro pripremiš daš ga u komoru piturat, da se zapeče boja i izgleda ti mrak pozdrav
Gost- Gost
prva stvar koju moras napraviti je to da se provjeri dali je taj vezni lim ravan da se na njega ne treba previse kita navlaciti ,ako nije ravan prvo da se dobro poravna ,zatimsa vodenim smirg papirom recimo od 220 matirati na vodu vezni lim,ako je potrbno i ima kakvo udubljenje poravnati sa cement kitom odnosno prekitati .zatim pobrusiti na suho sa papirom od 80,obavezno papir staviti na ravni coket i onda snjim brusiti ,jerako brusis samo sa papirom u rukama nemozes nikad izravnati,zatim ako je potrebno jos jedno ili vise puta prekitati i pobrusiti dokle ne dobijes da je sve idealno ravno,zatim se sa spricom nanosi tekuci špric kit.kad se on dobro osuši ako je toplo vrijeme par sati, sljedi ponovno brusenje savodenim šmirg papirom recimo 800 opet na vodu,kadasmo dobili glatku i ravnu povrsinu jos sve to zagladimo opet na vodu sa papirom 1200 i jos jednom sa 1500,postupak pripreme je gotov zatim sljedi farbanje oidnosno kako neki kazu lakiranje,sve dobro zastiti i prekriti cjeli auto osim djela koji se farba da prilikom farbanja prasina od boje ne pada po ostalim djelovima auta i pritom osteti dobru boju,stakla branike itd
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Jeste kolega slažem se da je zahtjevno ,ali ovdje smo da pokušamo odrađivati stvari sami ,ako se da malo više truda i pridoda pažnje može se to odraditi smjernicama koje dajemo. Pošto kolega ne boja cjeli Auto nego samo jedan dio to mu je prigoda da okuša svoje prve sposobnosti ,i stekne neke nove spoznaje o Lakiranju. Kažem nije lako ,svaki početak je veoma težak. Znam po sebi 7 godina svaki dan po cjeli dan sam imao špricu u rukama do trenutka ,da me je nitro počeo rasturati tada sam prestao aktivno lakiranje .
Gost- Gost
Hvala svima na komentarima. Znam da bi bilo bolje/lakše dati profićima da to odrade, ali kao što rekoh ako to financije ne dopuste, tj ako mi budu tražili lude novce da mi pofarbaju samo vezni lim, radit ću to sam. činjenica jeste da nemam nikakvog iskustva (jedino što smo farbali do sada je bila vespa, iako je jako dobro ispala, auto je ipak auto...) ali moja volja i mogu reći fanaticizam bi trebali nadoknaditi taj nedostatak. makar 100 puta radio ponovo, materijal imam, a i volje. najprije moram viditi što će ovi u limariji napraviti, a onda ćemo korak po korak dalje. hvala još jednom svima...
BISer- Aktivni Član
Napravi onako kako je Hrki naveo i još samo zalij vodom ispod i oko auta i sve što možeš,tako da ti šprica ne diže prašinu na svježu boju.Ako negdje i bude neka piknjica od prašine,nakon nekih mjesec dana(nemoj baš prije) je probaj izvući polirkom.
mitronni- Počasni član
- Broj komentara : 418
Registration date : 22.02.2009
Farbaj ujutro, pogotovo sada kad su topliji dani, da ti se mušice ne polove za farbu, jer ujutro ih skoro nema.
Tako me je savjetovao jedan kolega.
S kojim ćeš kompresorom farbat, od koliko litara?
Ljudi, ja sam mislio nešto farbat ali imam kompresor od dosta litara, čini mi se 100 ali nešto je riklo i slabo pumpa, trebam uzet neki novi pa me zanima od koliko litara, jer oni mali napumpaju, okineš dva puta pištolu pa se upali da dopumpa, jer za farbanje ako se ne varam trebao bi biti isti tlak zraka te potrebno je imat odvajač vlage, makar neznam sad za ove sitne popravke kad nije to to da li smeta da ga se nema?
Tako me je savjetovao jedan kolega.
S kojim ćeš kompresorom farbat, od koliko litara?
Ljudi, ja sam mislio nešto farbat ali imam kompresor od dosta litara, čini mi se 100 ali nešto je riklo i slabo pumpa, trebam uzet neki novi pa me zanima od koliko litara, jer oni mali napumpaju, okineš dva puta pištolu pa se upali da dopumpa, jer za farbanje ako se ne varam trebao bi biti isti tlak zraka te potrebno je imat odvajač vlage, makar neznam sad za ove sitne popravke kad nije to to da li smeta da ga se nema?
Gost- Gost
BISer samo hrabro, imaš podršku od mene. Kad imaš volju sve drugo je lako... Jedino šta sam piturava na svom fići su felge i to sa sprejom hehe. Kad uvatiš ruku za pituravanje i skužiš kako se to radi onda ćeš radit ka pravi profić pozzzz
Gost- Gost
Nebih da budem optimista ,ali vjerujem da će to naš kolega odraditi dobro ,kolega dajte molim po završetku lakiranja izbacite jednu sliku da vidimo kako ste to odradili hvala,
Gost- Gost
pripazi da kad budeš špricao,nemoj davat izlaz zraka preko 5 bara.
poželjno je da imaš na krompr3esoru ili na zidu i sakupljač vlage koja se nalazi u zraku koji kompresor radi da nebi došlo da izbaci kap vode prilikom farbanja.
ako nemaš kupi si nije skup,a i boju procijedi prije špricanja,sad imaš jednokratna sita,nekad smo je cijedili na ženske čarape,zna več hornet kako,pripazi kad budeš bio spreman za farbat napravi malo više boje i probaj na komad željeza i nemoj da baca jaki mlaz.
prilikom farbanja prva ruka nek ti samo pokrije malo kao mat,nakon 10min. ideš dalje i zadnju ruku ga zali,sam češ odredit da ti ne procijedi.spojeve farbe radi po rubu ako je moguče,da ti se poslje ne vide.
pitaj ako šta treba pa čemo pokušat obijasnit.
poželjno je da imaš na krompr3esoru ili na zidu i sakupljač vlage koja se nalazi u zraku koji kompresor radi da nebi došlo da izbaci kap vode prilikom farbanja.
ako nemaš kupi si nije skup,a i boju procijedi prije špricanja,sad imaš jednokratna sita,nekad smo je cijedili na ženske čarape,zna več hornet kako,pripazi kad budeš bio spreman za farbat napravi malo više boje i probaj na komad željeza i nemoj da baca jaki mlaz.
prilikom farbanja prva ruka nek ti samo pokrije malo kao mat,nakon 10min. ideš dalje i zadnju ruku ga zali,sam češ odredit da ti ne procijedi.spojeve farbe radi po rubu ako je moguče,da ti se poslje ne vide.
pitaj ako šta treba pa čemo pokušat obijasnit.
Gost- Gost
Hvala još jednom, čitam sve ove postove par puta da malo upijem znanje
dobro je što u peglice na kraju veznog lima su kao male udubine, tako da se prijelaz boje neće viditi...
danas mi stiže auto od limara, slikam, javim... pozz
dobro je što u peglice na kraju veznog lima su kao male udubine, tako da se prijelaz boje neće viditi...
danas mi stiže auto od limara, slikam, javim... pozz
BISer- Aktivni Član
al samo jako pripazi sto su ti vec rekli na prasinu..znaci dobro sve polij okolo...i obavezno hocemo slike hehe
nedo- Aktivni Član
- Broj komentara : 259
Similar topics
» Papiri od auta
» Uvjeti za kvaliteno lakiranje 1 dio !
» Lakiranje cijelog Fiće
» limarenje i lakiranje rijeka
» pomoć u izboru auta
» Uvjeti za kvaliteno lakiranje 1 dio !
» Lakiranje cijelog Fiće
» limarenje i lakiranje rijeka