kako ugraditi motor 1100 u ficu
+3
pedjamil
Hrki
mladen76
7 posters
Stranica 1 / 1.
kako ugraditi motor 1100 u ficu
zdravo svima, zanimame dalije neko ugradjivao neki jaci motor u ficu, naprimer od zastave 1100 ili 1300, mozda neki drugi model vece kubikaze. dalibi to po vama izdrzao ficin menjac, ako ne dali se to mozeresiti ugradnjom menjaca od ficinog kombia, pozdrav.
mladen76- Član
- Broj komentara : 61
Registration date : 17.11.2011
Re: kako ugraditi motor 1100 u ficu
moje misljenje ostavi se corava posla ako zelis neki veci i jaci motor onda nađi od fiat punta 1,2 16 v i ubaci ga unutra sa malo prerada imas jaki motor,a sve ostalo po meni je kuburenje
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Slazem se sa Hrkijem. Ugradnjim Zastavinog motora 1100 ili 1300 ccm mora se izbaciti ka van zadnji vezni lim (preinaka poklopca motora?) i definitivno staviti drugi menjac (u tom slucaju su opcije renault ili skoda menjaci) , jer ni jedan iz "Ficinog" programa nece dugo trajati. To je vec radjeno i moze da funkcionise , ali je ozbiljan posao u pitanju , a svakako je receni Puntov motor bolji izbor (osim sto mu je cena veca).
pedjamil- Aktivni Član
- Broj komentara : 191
Registration date : 19.04.2011
momci hvala na savetima! ja nekako imam emocije ka motoru 1300 fabricki 65 konjica, dosta obrtnog momenta! znam dasu prepravke velike, takav motor sam ugradjivao u bubu atestirao i vozio od valjeva do budve i jedva samje vratio kuci htelisu daje otkupe. akose odlucim za 1300 brinume kocnice pa ako neko zna kakvi diskovi mogu napred ili celo vesanje od nekog drugog automobila. pomalo radim limariju i mehaniku ali mslenje dobri ljudi bimi znacilo! pozdrav!
mladen76- Član
ja mislim da čovjek nije pitao kako NEugraditi motor 1100 ili 1300 nego kako GA ugraditi.... (ako mjenjać izdrži A112 abarthovih 70 ks nekužim zašto nebi izdržao 65 od 1300?)
zvono fićinog mjenjaća nepaše na motor tako da moraš raditi na CNC stroju kod nekoga međuploću, moraš napraviti distance na zadnjem veznom limu jer je duži motor, i moraš definitivno od una turba kočnice stavljati. ima posla ali se da, kod 1300 i 1100 SOHC motora fiatovih je ispušna grana na kontra strani nego fićina tako da auspuh mora na drugu stranu i kiler se onda seli na stranu di je fići auspuh, definitivno treba još jedan kiler onda naprijed u branik ako ćeš slagati abarthov.... itd... puno posla po meni
zvono fićinog mjenjaća nepaše na motor tako da moraš raditi na CNC stroju kod nekoga međuploću, moraš napraviti distance na zadnjem veznom limu jer je duži motor, i moraš definitivno od una turba kočnice stavljati. ima posla ali se da, kod 1300 i 1100 SOHC motora fiatovih je ispušna grana na kontra strani nego fićina tako da auspuh mora na drugu stranu i kiler se onda seli na stranu di je fići auspuh, definitivno treba još jedan kiler onda naprijed u branik ako ćeš slagati abarthov.... itd... puno posla po meni
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
http://forum.nacionalnaklasa.net/viewthread.php?tid=6869
eto link od teme kolege s drugog foruma, možeš njega pitati za pojedinosti i kakve sve probleme očekivati u takvom poslu...
eto link od teme kolege s drugog foruma, možeš njega pitati za pojedinosti i kakve sve probleme očekivati u takvom poslu...
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011
hvala! ipak ima neko sa istom idejom!
mladen76- Član
miniV8 je napisao/la: ......kod 1300 i 1100 SOHC motora fiatovih je ispušna grana na kontra strani nego fićina tako da auspuh mora na drugu stranu i kiler se onda seli na stranu di je fići auspuh.....
ispravak netočnog navoda
xxyy333- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 562
Registration date : 26.02.2010
Nekoliko sitnih razmisljanja:
1.Ficin menjac i celokupnu fabricku transmisiju , poluosovine, prirubnice, gumene zglobove treba ODMAH zaboraviti.Neko je gore pomenuo menjace od Renoa, Skode i zaboravio je da doda i Bubin.
2. Posto si radio vec prepravke na Bubi, znas problematiku spajanja bloka motora i zvona menjaca razlicitih modela i proizvodjaca i sta sve od problema ide uz to.Ako pogledas sa tog aspekta, doslo je se do najboljeg i najjednostavnijeg resenja, Reno motor i menjac i sve to pase kao budali samar.Vec postoje prepravke tog tipa os Argentine pa do ovih nasih prostora. Ima cak i prikaz u nekoj temi, trebas potraziti.Da ne sirimo temu, tamo ti pise koji modeli menjaca idu na bilo koji motor iz game Renoa od 1.1 di 1.7 a ako hoces da se poigras idu i 1.8 i 2.0. Tu ti je konja za dve trkacke ergele.
3.Kocnice, preradu na diskove kako napred,tako i pozadi imas u mnogo tema i nebi trebalo da ti je neki problem. Moje iskustvo mi kaze da ostavljati ficine glavcine sa sobom kod preradjenih fica , spustenih, tvrdjih i sa sirim pneumaticima imaju kratak vek trajanja. Ja sam za to da uzmes glavcinu od nekog novijeg auta i da nju prilagodis ugradnji u ficu.Ugradnja motora sa mnogo vise konja od ficinog i ovako ti iziskuje preradu prednjeg trapa radi sigurnije voznje tako da prilagodjavenje drugih glavcina nebi trebalo da ti je problem.Da dodam da ako uzmes glavcine od auta sa pogonom na prednje tockove, dobijas veoma jake lezajeve koje tesko mozes "ubiti".
Fabricki trap fice kada se spusti vuce sa sobom neprijatna iznenadjenja kod brze voznje po nasim losim putevima. Takve prerada je dobra samo na pisti ili ti idealno ravnim putevima.
Ovo je moje vidjenje problema bez namere da ti menjam koncepciju ugradjivanja veceg i jaceg motora u ficu vec samo da iznesem moja zapazanje.Ako se upustis u tako nesto, bilo bi lepo da to sve pedantno i iscrpno preneses u nekoj temi .Pozdrav.
1.Ficin menjac i celokupnu fabricku transmisiju , poluosovine, prirubnice, gumene zglobove treba ODMAH zaboraviti.Neko je gore pomenuo menjace od Renoa, Skode i zaboravio je da doda i Bubin.
2. Posto si radio vec prepravke na Bubi, znas problematiku spajanja bloka motora i zvona menjaca razlicitih modela i proizvodjaca i sta sve od problema ide uz to.Ako pogledas sa tog aspekta, doslo je se do najboljeg i najjednostavnijeg resenja, Reno motor i menjac i sve to pase kao budali samar.Vec postoje prepravke tog tipa os Argentine pa do ovih nasih prostora. Ima cak i prikaz u nekoj temi, trebas potraziti.Da ne sirimo temu, tamo ti pise koji modeli menjaca idu na bilo koji motor iz game Renoa od 1.1 di 1.7 a ako hoces da se poigras idu i 1.8 i 2.0. Tu ti je konja za dve trkacke ergele.
3.Kocnice, preradu na diskove kako napred,tako i pozadi imas u mnogo tema i nebi trebalo da ti je neki problem. Moje iskustvo mi kaze da ostavljati ficine glavcine sa sobom kod preradjenih fica , spustenih, tvrdjih i sa sirim pneumaticima imaju kratak vek trajanja. Ja sam za to da uzmes glavcinu od nekog novijeg auta i da nju prilagodis ugradnji u ficu.Ugradnja motora sa mnogo vise konja od ficinog i ovako ti iziskuje preradu prednjeg trapa radi sigurnije voznje tako da prilagodjavenje drugih glavcina nebi trebalo da ti je problem.Da dodam da ako uzmes glavcine od auta sa pogonom na prednje tockove, dobijas veoma jake lezajeve koje tesko mozes "ubiti".
Fabricki trap fice kada se spusti vuce sa sobom neprijatna iznenadjenja kod brze voznje po nasim losim putevima. Takve prerada je dobra samo na pisti ili ti idealno ravnim putevima.
Ovo je moje vidjenje problema bez namere da ti menjam koncepciju ugradjivanja veceg i jaceg motora u ficu vec samo da iznesem moja zapazanje.Ako se upustis u tako nesto, bilo bi lepo da to sve pedantno i iscrpno preneses u nekoj temi .Pozdrav.
gigi- Počasni član
- Broj komentara : 263
Registration date : 21.02.2009
ficu posmatram kod komsije i otkupicuje u super je stanju! motor imam, ostaomije nacrt za medjuplocu buba-fiat! tomi nije problem, neznam dali nije prevelik bubin menjac za ficu? a prednje vesanje bi totalno promenuo, videosam na forumu covek je napravio celo vesanje, izbacio gibanj! a tomise dopada, zasad jos uvek prikupljam savete i ideje, pa kad to sve sastavim u glavi krecem na posao!!!
mladen76- Član
Mogao bi ako imas fotke prikazati kako si stavio Fiata u Bubu..koji motor i da li je mogla hauba da se spusti??
Par fotki Renoa u fici:
Par fotki Renoa u fici:
gigi- Počasni član
- Broj komentara : 263
Registration date : 21.02.2009
bubu sam radio 2003, NIJE VELIKI PROBLEM AKOSE IMA ZIVACA ALATA I VOJLE. nemam ni jednu sliku odavnoje to bilo, ugradiosam kecev motor 1300, pravio medju plocu, haubu sam ostavio nediranu znaci falijoj 100 milimetara dase zatvori, odem na atest onime vrate zbog haube!!! strasnisu ovi sa masinskog! zatvorim limom ti 100mm i prodjem atest! inace bubaje ubrzavala ko raketa, 1 pun gas pau 2 imas osecaj kodace dase propne! nije mogla vise od 140km, al je ostavljala mnogo jace automobile za sobom! toliko o bubi akte zanima jos nesto tusam! koije reno u pitanju i koja kubikaza snaga? pozdrav,
mladen76- Član
i da dodam taj motor sam malo nabildovao tako daje imao neki konjic vise!
mladen76- Član
Renault (sa slika) je 1.4 , cca 64 KS. Moze se namesto toga iskoristiti model iz Renaulta 19 (oznaka motora "energy" EJ 5) koji ima injection i snagu od 78 ks. Poenta ovog motra je relativno nisla cena i dostupnost (kao i za delove) i jos staje u Ficu , bez prepravljanja zadnjeg veznog lima i haube (za one kojima je vazno da ostane fabricki izgled, odnosno dizajn i gabariti). Ako ti to ne smeta , onda mozes da stavis gomilu raznih motora , pa i zastavu 1100/1300 (znam coveka koji je na zastavinom bloku od 1300 imao 105 KS) , a posto si to vec radio , jasno ti je sta te ceka. Menjac moze ostati Ficin , ali postoji lep izbor menjaca od Renaulta koji se mogu upasovati na Ficu (uz prepravku), cime se definitivno dobija na pouzdanosti i trajnosti (+ nema zvrjanja u prvoj brzini). Na forumu ima dota podataka o tome , ali pogledaj i na argentinskom forumu (Spanski) gde ima tona slika. Srecno !
pedjamil- Aktivni Član
kako da nadjem spanski forum?
mladen76- Član
http://fiat600club.mforos.com/forums/
http://fiat600club.mforos.com/1014895/5408288-nuestro-600-con-motor-renault-1-4-nuevas-butacas-y-un-par-de-cosas-mas-22-10-2010/ Primer jednog sa Renault motorom
http://fiat600club.mforos.com/1014895/5408288-nuestro-600-con-motor-renault-1-4-nuevas-butacas-y-un-par-de-cosas-mas-22-10-2010/ Primer jednog sa Renault motorom
pedjamil- Aktivni Član
Similar topics
» motor 1100 u ficu
» Diesel motor u fiću...koji!?
» Kako kupiti Fiću.....1967.
» Kako izvaditi bregastu
» kako su izmislili kotac i pokrenuli ficu
» Diesel motor u fiću...koji!?
» Kako kupiti Fiću.....1967.
» Kako izvaditi bregastu