Akumulator?
+5
fodor
puyolov tata
Filip
Camshaft
ljubas
9 posters
Stranica 1 / 1.
Akumulator?
Poštovani fićoljupci... imam pitanje vezano za akumulator...
Koji najjači akumulator (mislim na Ah) se može staviti u onu rupu naprijed predviđenu za njega, da stane normalno kao originalni? Da li je to 45Ah max.?
Ili bi bilo bolje kupiti još jači i staviti ga odozada, pošto će u mom budućem abarth-u biti i podosta muzike?
Molim Vaše mišljenje...
Koji najjači akumulator (mislim na Ah) se može staviti u onu rupu naprijed predviđenu za njega, da stane normalno kao originalni? Da li je to 45Ah max.?
Ili bi bilo bolje kupiti još jači i staviti ga odozada, pošto će u mom budućem abarth-u biti i podosta muzike?
Molim Vaše mišljenje...
ljubas- Počasni član
- Broj komentara : 592
Registration date : 27.03.2009
Re: Akumulator?
Ne znam točan kapacitet, al ja sam imal u fićeku akumulator iz astre, mislim da je 55 Ah... Stane normalno...
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
U original kutiju kod fiće stane max 55ah,al to kolko se ja razmem u štrom ti ne igra preveliku ulogu već alternetor i njegova snaga punjenja.Naši alternatori daju max 33A (Y45).Od te struje treba oduzeti sve ukopčane potrošače pa se vidi dali potrošaši vuku struju iz akumulatora ili alternatora.Teoretski svi ukopčani potrošači nebi smeli imati zbroj struje veči nego kaj puni-fila-alternetor.U tom momentu oni vuku struju it akumulatora kaj nije dobro bez obzire na njegov kapacitet jer dolazi do bržeg uništavanja ploča bla bla bla..U takvi i sličnim slučajevima-ekstremnim-stvar se rešava baterijama tipa Optima900A Maxsima750A i sličnim mrcinama od baterija iako sam mišljenja da nebuš išel u takve estreme!!Kad se vidimo posluhni mjuzu u našem stroju 200W RMS-a ,rastura ono malo mozga u glavi!!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Najveci standardni akomulator koji ti stane je 55 Ah, al iako namjeravaš staviti malo jače potrošače, poigraj se rađe z pripasavanjem malo jačeg alternatora, kondenzatora....
fodor- Aktivni Član
- Broj komentara : 147
Registration date : 01.03.2010
Hvala, ekipa....
ljubas- Počasni član
Ovo je i meni bilo poučno, hvala Puyolovom tati na kratkom i jasnom objašnjenju!
vec smo pricali o tome na okupljanju podrzavam puyolu u svemu i naravno uvijek treba jaci alternator stavit
tempo gt- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 257
Registration date : 12.02.2010
Ljudi krivo! Akumulator treba što jači jer iz njega se uzima struja za muziku, svi auti na db dragu imaju 100+ah pa neki ćak i dva, jer ti za muziku ako radiš per erziju onda moras imati jaki aku, istina da treba i bolji alternator ali nije toliko bitan... vjerujte mi sva muzika pojacala head uniti sve ali apsolutno sve se spaja direkt na akumulator, kondezator je pozeljno imati radi peglanja i konstantnosti napona ali to se moze i sa stabilizatorom napona koji je puno jeftiniji, naprijed nebus stavio veci aku ali te boli neka stvar nebus iza imal siceve,
Moja preporuka je minimum 75ah akumulator, kad se bude slagala muzika pusti mene da ti to slozim nece ti biti zao
Moja preporuka je minimum 75ah akumulator, kad se bude slagala muzika pusti mene da ti to slozim nece ti biti zao
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
Mini u kojem "pogonu" muzika dela na DB dragu??
BEZ motora tj alta pa mu zato treba veći kap baterije, a kaj se tiče peglanja jedno pitanje na koje MORAŠ ZNAT odgovor kao strujić-kolki kapacitet ima zemaljska kugla??
E sad i još jedan podatak-ak denemo 100+AH,ili 75AH kad se sprazni nakon 10 sati rada na 7,5A (kaj je mala stuja),pališ makinu sa 33A max,kaj se događa u altu??Ogroman teret na altu ,a tim doslovce pališ i pomočne i radne diode u mostu!!
Za drito spajanje na bateriju sa što večim presjekom kabla i osiguračem na klemi,da to je pravilo br1!!
BEZ motora tj alta pa mu zato treba veći kap baterije, a kaj se tiče peglanja jedno pitanje na koje MORAŠ ZNAT odgovor kao strujić-kolki kapacitet ima zemaljska kugla??
E sad i još jedan podatak-ak denemo 100+AH,ili 75AH kad se sprazni nakon 10 sati rada na 7,5A (kaj je mala stuja),pališ makinu sa 33A max,kaj se događa u altu??Ogroman teret na altu ,a tim doslovce pališ i pomočne i radne diode u mostu!!
Za drito spajanje na bateriju sa što večim presjekom kabla i osiguračem na klemi,da to je pravilo br1!!
1F je kapcitet zemajske kugle! Drugo sa pojacala napajanje ide direktno i + i - na bateriju sa jebačkim presjekom min 50mm2, kondenzatori kaj se mecu su u mikrofahradima najcesce 0.1 a pojacalo i bas woofer zna povuc preko snge alternatora u nekim trenutcima i onda dolazi do zgušenja snage tj pada napona i gubitkA snage...
Druga stvar zujanje u zvućnicima se dogadja zakaj?
Druga stvar zujanje u zvućnicima se dogadja zakaj?
miniV8- Administrator
Kondenzator smo rešili-nema šanse da je neko napravil kond od 0,5 pa čak ima u prodaji od 2F,jedino nisam skontal kam stavljaš ovog od 0,1mikra?
E vidiš i sam veliš da wuf i pojačalo povuku preko alta pa ja velim stavit jači alt!
Za napajanje stvarno si predimenzioniral na 50mm2(je...i ga znam da ti ni problam kabel) al stvarno ni treba preko 25mm2!
Pa kaj još neznaš da današnje svečice imaju u sebi rezistore,da su kablovi kud i kamo kvalitetniji(silikoni) a i sami radio aparati i pojačala imaju svoje filtere radio zaštite a bogme ko pa sluša MV još!
Je...i ga Igor to je tak kad se drotari spoje na visoki napon , onda vi šlosari dobite previše informacija!!!
E vidiš i sam veliš da wuf i pojačalo povuku preko alta pa ja velim stavit jači alt!
Za napajanje stvarno si predimenzioniral na 50mm2(je...i ga znam da ti ni problam kabel) al stvarno ni treba preko 25mm2!
Pa kaj još neznaš da današnje svečice imaju u sebi rezistore,da su kablovi kud i kamo kvalitetniji(silikoni) a i sami radio aparati i pojačala imaju svoje filtere radio zaštite a bogme ko pa sluša MV još!
Je...i ga Igor to je tak kad se drotari spoje na visoki napon , onda vi šlosari dobite previše informacija!!!
Morate razumijet da ljubas pretpostavljam namjerava stavit dosta jaku muziku u auto, pošto se sjećam mazde da je imala dovoljno za jedan kvalitetan pub!!
Uglavnom, dobro bi bilo izmislit da se stavi jači alternator, bilo je na nacionalki da se stavlja od golfa 45, 55, 65A.
A bateriju kolko stane nutra, tj 55Ah, ili ako najdeš suhe, koji imaju rezerve do 800A pa si miran.
Uglavnom, dobro bi bilo izmislit da se stavi jači alternator, bilo je na nacionalki da se stavlja od golfa 45, 55, 65A.
A bateriju kolko stane nutra, tj 55Ah, ili ako najdeš suhe, koji imaju rezerve do 800A pa si miran.
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
Hehe kaj smo ga zakomplicirali!
Nebu se ljubic ljutil jel tak?
E sad nastavak, mislim da griješiš ovo oko 2F jer bi to trebalo biti nekaj prestrašno veliko kaj nikak nebi moglo stati u ćofa, možda 2uF iliti mikrofahrada, e sad oko prijesjeka 50 mm2 se ne stavlja zbog jakosti nego vanjskih utjecaja, slaba struja putuje po centru vodića tako da jakost moze ici i po 6 ili 10 mm2 ali onda imas smetnje, naravno mora biti licna i mora biti silikonska izolacija što deblja radi vanjskog utjecaja, u ficu recimo kad bi radil perverziju od muzike ja bi išel naprimjer ovak:
Recimo dva monobloka od po 500W RMS-a iza na pod umjesto sica zadnjeg onda lepo tamo negdje staviti akumulator da netreba puno zice debele trošiti i onda recimo dva woofera i midlove i tweetere strpati u kutije boćno na stranice, skretnice za razdvojiti signal itd.... i to sve povezati sa moćnim kablovima ljepo oblikovati i obavezno puuuuuunooooo silikona svuda naokolo sve u svemu imaš cca 1kW muzićke snage sto bi dosta otežalo sjedenje u fići a mislim da mu to i je cilj jel tak?
Alternator je nepotreban da bude jaći po meni i dalje tvrdim
Nebu se ljubic ljutil jel tak?
E sad nastavak, mislim da griješiš ovo oko 2F jer bi to trebalo biti nekaj prestrašno veliko kaj nikak nebi moglo stati u ćofa, možda 2uF iliti mikrofahrada, e sad oko prijesjeka 50 mm2 se ne stavlja zbog jakosti nego vanjskih utjecaja, slaba struja putuje po centru vodića tako da jakost moze ici i po 6 ili 10 mm2 ali onda imas smetnje, naravno mora biti licna i mora biti silikonska izolacija što deblja radi vanjskog utjecaja, u ficu recimo kad bi radil perverziju od muzike ja bi išel naprimjer ovak:
Recimo dva monobloka od po 500W RMS-a iza na pod umjesto sica zadnjeg onda lepo tamo negdje staviti akumulator da netreba puno zice debele trošiti i onda recimo dva woofera i midlove i tweetere strpati u kutije boćno na stranice, skretnice za razdvojiti signal itd.... i to sve povezati sa moćnim kablovima ljepo oblikovati i obavezno puuuuuunooooo silikona svuda naokolo sve u svemu imaš cca 1kW muzićke snage sto bi dosta otežalo sjedenje u fići a mislim da mu to i je cilj jel tak?
Alternator je nepotreban da bude jaći po meni i dalje tvrdim
miniV8- Administrator
Mislim da ću nakon ove rasprave imati 2 akumulatora... jedan za fiću općenito , a drugi samo za mjuzu...
Šta to ne bi bilo super rješenje?
Šta to ne bi bilo super rješenje?
ljubas- Počasni član
pa bi, onda se kod punjenja drugog ubaci jedan prekidać koji puni taj drugi ali samo kad ti treba.....
miniV8- Administrator
ajmo vrsni elekricari,otvorite temu osnove auto elektrike,sta su oznake U,R,I,Ah,V itdkako spoiti relej na svitla,pum. goriva,oznake na bravi,bobinii mali miljon stvari,mene isto ponekad zanimaju neke stvari a sigurno i druge clanove,pa cemo ovaj off topic pribacit tamo....
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
nije ovo off topic ovo je samo sudar TITANA... malo smo opširnije obrazložili samo... ostavi ovo ovdje... a otvoriti ćemo nekaj onda...
miniV8- Administrator
johan je napisao/la:otvorite temu osnove auto elektrike,sta su oznake U,R,I,Ah,V itdkako spoiti relej na svitla,pum. goriva,oznake na bravi,bobinii mali miljon stvari....
Potpis! Ajmo strujići!
odgovor se nalazi na 26oj sekundi pa do 30te
miniV8- Administrator
Stranica 1 / 1.